لایه برداری و آبرسانی پوست:
پوست یکی از اندام های خارجی بدن است که با عوامل محیطی زیادی در تماس است و به همین دلیل سلامت آن در اولویت قرار دارد. ماده ای به نام هیالورونیک اسید در پوست وجود دارد که با افزایش سن مقدار این ماده کاهش می یابد و پوست رو به خشکی می رود. بنابراین می توان گفت از رایج ترین مشکلات پوستی، خشکی پوست یا کم آبی پوست است.از دیگر علت های خشکی پوست می توان به تغذیه ی غلط و نامناسب، آفتاب سوختگی، استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی بی کیفیت، استفاده از ماسک های پوستی نامناسب و … اشاره کرد. علاوه بر آن پوست انسان بهطور طبیعی چربی تولید میکند. این چربی از پوست در برابر آفتاب محافظت میکنند و مانع تبخیر بیش از حد آب از سطح پوست وخشکى آن میشود. اما از طرفی تجمع این چربیها در منافذ پوست و ترکیب آنها با اکسیژن هوا، میتواند باعث ایجاد کومدون یا جوشهای سرسیاه شود.
روشهای مختلفی برای رفع این گونه مشکلات و رسیدگی به پوست برای جلوگیری از این مشکلات وجود دارد. ناگفته نماند پوست ما به طور طبیعی هر ۳۰ روز یکبار سلولهای مرده را از خود جدا میکند تا جا برای رشد و تقسیم سلولهای جدید باز شود. گاهی سلولهای مرده به طور کامل نمیریزند. اگر سلولهای مرده روی پوست جمع شوند، نتیجهاش خشکی، پوسته پوسته شدن و انسداد منافذ پوستی است.
لایه برداری و پاکسازی پوست به شما کمک میکند که این اتفاقها نیفتد علاوه بر آن آبرسانی پوست در درخشش و شادابی ،مهمتر از آن از بروز هرگونه مشکل پوستی نقش بسزایی ایفا می کند.
لایه برداری پوست به فرآیندی گفته میشود که در آن سلولهای مرده از سطح پوست برداشته میشوند. به طور کلی این کار به صورت فیزیکی ،میکانیکی،شیمیایی و الکتریکی انجام میشود.
روشهای فیزیکی 🙁 تکنیک های ماساژ پوست)
روش مکانیکی: (مثل میکرودرم ابریژن) با این شیوه سلولهای مرده به شکل سایشی از روی پوست کنده شوند.
روش شیمیایی:به کمک لایه بردارهای شیمیایی اتصال سلولهای مرده به پوست را شل میکنیم تا از سطح پوست جدا شوند. مانند کرم های لایه برداد،اسکراپ ها و….
روش الکتریکی:(استفاده از هیدرودرمی و امواج اولتراسوند و جریان هایفرئونسی)
تاریخچه مختصری درباره درمان با هیدرودرمی
اولین دستگاه هیدرودرمی در اواخر دهه نخست قرن نوزدهم توسط دانشمند مشهور (نیکولا تسلا) توسعه یافت و اشعه بنفش نامیده شد. هر چند چندین کاربرد برای این دستگاه پیشنهاد گردید تا پیش از اکتشاف آنتیبیوتیکهای مدرن، این دستگاه عمدتا برای اهداف پزشکی نظیر (درمان گلودرد) و سایر عفونت ها و تسریع روند التیام زخم ها استفاده می شد. مطالعه اولیه در زمینه درمان الکتریکی توسط بیوفیزیکدان فرانسوی (ژاک- آرسن دارسنوال) انجام شد. وی در سال 1892 استفاده از جریان های فرکانس بالا برای درمان بیماریهای پوستی و غشاء های مخاطی را معرفی کرد. بطور سنتی امواج با فرکانس بالا “جریان تسلا” یا “امواج فرکانس بالا دارسنوال” نامیده می شوند.در دهه 1970، سالن های اروپایی به مزایای آرایشی و ترمیمی تحریک الکتریکی ناشی از امواج فرکانس بالا بر روی پوست پی بردند و تا سال 1980، این تکنولوژی بطور گسترده ای توسط متخصصان مراقبت از پوست در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفت.
معرفی هیدرودرمی :
کم آبی یا خشکی پوست یکی از رایج ترین مشکلات پوست است که در هر نوع تیپ پوستی (خشک، چرب و مختلط) بروز می کند. کم آبی باعث خشکی پوست شده و روند پیری و چین و چروک را تشدید میکند.
کم آبی در پوست های چرب معمولا ناشی از مراقبت نادرست است.
یکی از روش های شاداب کردن پوست آبرسانی (هیدرودرمی) توسط دستگاه می باشد، با این روش به دلیل رطوبت رسانی به سلول های لایه شاخی پوست شاداب تر و چین و چروک سطحی پوست کمتر می شود.
در این روش به وسیله دستگاه هیدرودرمی منافذ پوست باز میشود ژل آبرسان به سلول های خشک شده رسانده می شود و با استفاده از ماساژ و امواج هایفرئونسی جذب مواد چند برابر می گردد.
انجام هیدرودرمی در فواصل زمانی مشخص پوست شما را از خشکی و پیری زودرس محافظت و چربی و خشکی بیش از حد پوست را متعادل می کند. جوش های سرسیاه ها را از بین برده و لطافت و طراوت و شادابی را به پوست شما هدیه می دهد.
دستگاه هیدرودرم دارای سه عملکرد اختصاصی است .
گالوانیک یا آبرسانی (Galvanic-Hydration )
دزن یا پاکسازی (Desinc )
فرکانس بالا High Frequency
هر عملکرد دارای پروب های مختص خود می باشندد که به شرح زیر است :
گالوانیک یا آبرسانی (Galvanic-Hydration)دارای :
پروب های (گوی و سکه)(گوی)(سکه)برای باز کردن منافذ پوست و ابرسانی پوست صورت و گردن و دست
دزن یا پاکسازی (Desinc)
برای پاکسازی منافذ عمیق پوست است
فرکانس بالا High Frequenc
دارای :
یک پروب شانه ای برای تقویت فولیکول های مو
یک پروب گوی شکل ضدآکنه
پروب بادامی شکل
پروب قارچی شکل
)این پروپ ها حاوی گاز UV یا IR ( به ترتیب ماورابنفش دارای گاز آرگون برای ویتامینه سازی و مادون قرمز دارای گاز نئون برای لکه بری)می باشند(
عملکرد هیدرودرمی:
دستگاه هیدرودرمی با روش یونیزه کردن، ژل آبرسان از طریق جریان الکتریسیته مشخص،باعث آبرسانی به پوست میشود.این فرآیند در ۳ مرحله صورت میپذیرد:
۱) گالوانیک یا آبرسانی:
باز شدن منافذ پوست توسط جریان متناوب امواج برای کمک به آبرسانی توسط ژل آبرسان
۲) های فرکائنسی،پاکسازی و تحریک:
تحریک و پاکسازی پوست از انواع آلودگی با استفاده از هندپیس های شیشه ای جهت میکروب زدایی و وارد کردن شوک به سطح پوست در زمان معین
۳)دزن یا پاکسازی چربی های پوست:
بستن منافذباز شده در مرحله اول و ماساژ با مدت معین
دستگاه هیدرودرمی بوسیله الکترودهای فرکانس بالا عمل می کنند که از شیشه آبدیده شفاف ساخته شده اند و به اشکال و اندازه های مختلفی درآمده اند تا درمان خطوط مختلف صورت و بدن را تسهیل کنند.زمانی که الکترود فرکانس بالا با شدت وارد هندپیس فرکانس بالا می شود، یک جریان الکتریکی متناوب و ملایم بواسطه دستگاه فرکانس بالا تولید می شود که سپس به محض تماس با پوست از میان الکترودهای شیشه ای متصل به آن انتقال می یابد.این تماس ورود گاز به داخل الکترود را تهییج می کند که انرژی الکتریکی خفیف و ترمیمی را تولید می کند و اکسیژن را ناپایدار می سازد که فورا به ازون خالص تبدیل می شود. به عبارت دیگر، زمانی که جریان الکتریکی با هوای خارج از الکترود ترکیب می شود
مولکولهای اکسیژن دار جوان کننده را بداخل پوست وارد می کند و احساس سوزش یا مو مور شدن را تجربه می کنید.در درمان پیری پوست، جریان فرکانس بالا از طریق افزایش فوری جریان خون در پوست و گرم سازی ظریف بافتی سبب سفت سازی و تقویت پوست می شود. این عملکردها سبب انقباض طبیعی و بی خطر عروق خونی زیرین و گروه های عضلانی کوچک می شود.
اتساع عروق زیرین باعث خروج سموم می شود در حالی که سلولها از افزایش مواد مغذی و بهبود آبرسانی بهره مند می شوند.
این امر منجر به افزایش جریان خون، بازسازی سلولی و افزایش سطوح تولید کلاژن و الاستین می شود که سبب صاف شدن و تقلیل چروک، کاهش اندازه منافذ و بهبود کلی بافت پوست می شود.
استفاده از جریان فرکانس بالا هیدرودرمی در پوست پاکسازی طبیعی و اثر ضد- باکتریایی را تقویت می کند که به درمان آکنه و پیشگیری از آغاز یک آکنه جدید کمک می کند.
مشتریان مبتلا به آکنه کیستی از نفوذ عمیق اثر ضد-میکروبی امواج فرکانس بالا بهره مند خواهند شد.
پوست حتی پس از فقط یک جلسه درمانی پرانرژی، گلگون، با طراوت و بطور قابل توجهی نرم تر بنظر میرسد.
مولکولهای اکسیژن دار تولید شده توسط دستگاه های دارای فرکانس بالا بی خطر هستند و ثابت شده است که برای ترمیم و بازیابی سلامت پوست مفید می باشند
کاربرد های هیدرودرمی:
هیدرودرمی یا آبرسانی پوست برای از بین بردن مشکلات متعددی استفاده میشود از جمله:
پاکسازی پوست
جوانسازی
آبرسانی و درمان خشکی پوست
از بین بردن چین و چروک و خطوط۶ باریک روی پوست
درمان آکنه
کوچک کردن منافذ
روشن کننده
رفع پف و تیرگی زیر چشم
تحریک فولیکول مو برای رشد
مقایسه هیدرودرمی لایه برداری شیمیایی:
هم هیدرودرمی و هم لایهبرداری شیمیایی هر دو برای از بین بردن سلولهای مرده پوست تاثیرگذار هستند. لایهبرداری شیمیایی سطوح مختلفی دارد. از لایهبرداریهای سطحی گرفته تا لایه برداریهای عمیق و همه انواع آن برای از بین بردن لایه بیرونی و مرده پوست مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش از انواع اسیدها مثلا سالیسیلیک اسید یا آلفا هیدروکسید اسید استفاده میشود. برای از بین بردن خطوط باریک، چین و چروک، لکههای ناشی از افزایش سن و اسکارهای سطحی میتوان از این روش استفاده کرد.
لایهبرداری شیمیایی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد ولی برای همه مناسب نیست. به خاطر اسیدهای مورد استفاده در این روش، به کسانی که برخی بیماریهای خاص پوستی دارند توصیه نمیشود. علاوه بر این، لایهبرداری شمیایی برای کسانی که پوست روشنتری دارند، تاثیرگذارتر است در حالی که هیدرودرمی برای همه انواع پوست با تناژ مختلف قابل استفاده است و به یک اندازه تاثیر دارد.
اگر در دوران بارداری و شیردهی هستید، اگر اگزما دارید، اگر مبتلا به درماتیت، رزاسه یا پسوزیاریس هستید باید از لایهبرداریهای شیمیایی اجتناب کنید. از طرف دیگر هیدرودرمی حتی برای کسانی که پوستهای بسیار حساسی دارند قابل استفاده است و برای درمان رزاسه و خشکی شدید پوست، توصیه میشود. لایه برداری شیمیایی به کسانی توصیه میشود که مشکلاتی از قبیل چین و چروک، لکهای ناشی از افزایش سن دارند و در عین حال پوست حساس یا تیرهرنگ ندارند. کسانی که دچار مشکلات پوستی مثل رزاسه و پسوزیاریس و سایر مشکلت مشابه هستند، باید از این روش اجتناب کنند
تفاوت هیدرودرمی و میکرودرم ابریژن:
میکرودرم ابریژن فرایندی است که کمی تهاجمی است و یا یک وسیله مخصوص تراشنده، برای برداشتن پوست به منظور حذف لایه ضخیم بیرونی انجام میشود. وسایل مخصوص این کار، دارای قابلیت تزریق مواد مختلف از جمله انواع سرمها به زیر پوست هستند که باعث میشود پوست شما نرمتر، صافتر و درخشانتر شود. هیدرودرمی تقریبا مشابه میکرودرم ابریژن است و هر دو توسط متخصص پوست انجام میشود. در روش هیدرودرمی از این ابزار مکنده برای تمیز کردن عمقی پوست استفاده میشود و آلودگیها را از بین میبرد. به همین دلیل روش هیدرودرمی معمولا ملایمتر و تاثیرگذارتر است. یکی از مزیتهایی که میکرودرم ابریژن نسبت به هیدرودرمی دارد این است که دارای تاثیرات اثبات شده برای کاهش استرچ مارک یا ترک پوستی است. اگر دنبال روشهای درمانی پوست برای از بین ترک پوستی هستید، میکرودرم ابریژن تاثیرگذاری بیشتری دارد.
تفاوت هیدرودرمی و میکرونیدلینگ:
میکرونیدلینگ پوست به عنوان یک روش درمانی برای تحریک ساخت کلاژن شناخته میشود و یکی از رایجترین روشهای غیر تهاجمی برای درمان مشکلات پوستی و جوانسازی و آبرسانی پوست است. این فرایند باعث جوانتر شدن پوست میشود و از طریق تعداد زیادی سوزن بسیار ریز انجام میشود. این سوزنها بالاترین لایه پوست را میخراشند که این فرایند، پوست را وادار به کلاژن سازی میکند. نتیجه نهایی کار، پوستی نرمتر، تازهتر، پرتر و شادابتر است. یکی از مهمترین معایب میکرونیدلینگ این است که ممکن است باعث ایجاد اسکار شود و ریسک بالای ابتلا به عفونت دارد. این کار چه در مراکز پزشکی و چه توسط وسایل خانگی انجام شود، ممکن است باعث ایجاد اسکار و جای زخم شود. البته میکرونیدلینگ برای افرادی که دارای مشکلات خاصی در پوست هستند میتواند کاملا مفید باشد. اگر مدتهای مدیدی است با مشکلاتی مثل باقی ماندن جای جوش روی صورت، دست و پنجه نرم میکنید، میکرونیدلینگ میتواند انتخاب خوبی باشد.
میکرونیدلینگ نباید فرایند دردناکی باشد ولی برخی از افرادی که از این روش استفاده میکنند، احساس سوزش و ناراحتی را در حین انجام فرایند گزارش میکنند. اگر آستانه تحمل درد در شما پایین است، بهتر است روش هیدرودرمی را به جای میکرونیدلینگ برای بهتر شدن اوضاع پوست، جایگزین کنید.
میکرونیدلینگ برای کسانی ایدهآل است که جای جوش دائمی و بسیار عمیق دارند یا روی صورت آنها لک و جای زخم از مدتها قبل به جا مانده است. این روش برای همه انواع پوست انجام میشود ولی برای کسانی که ریسک ابتلا به عفونت در آنها بالا است یا اینکه تحمل کمی در برابر درد و سوزن دارند، نباید انجام شود.
معایب هیدرودرمی چیست ؟
باید توجه داشته باشید که قبل از استفاده از هیدرودرمی، حتما با متخصص پوست خود مشورت کنید چرا که این روش برای افردی که دارای بعضی مشکلات پوستی و عفونی مثل تبخال یا زرد زخم و آکنه شدید هستند و یا در ۱۲ ماه گذشته از داروی ایزوترتینوئین استفاده کردهاند، مناسب نیست.
بعد از انجام هیدرودرم ممکن است پوست کمی صورتی رنگ شود. که بعد از چند دقیقه پوست روشن تر و نرمال خواهد شد. عوارض خاصی بعد از هیدرودرم وجود ندارد. بعد از آن فرد بدون شکایت از درد یا خونریزی براحتی میتواند به محل کار خود بازگردد. بهتر است تا 30 دقیقه از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و نور مستقیم آفتاب جلوگیری شود.معمولا هیدرودرم را قبل از رفتن به مهمانی یا مناسبتهای خاص انجام میدهند. بدون آنکه از عواقبت ناشی از عارضه پوستی نگرانی داشته باشند
موارد منع استفاده از هیدرودرم:
خانمهای باردار
افرادی که سابقه تشنج
کسانی که دارای تبخال یا تاول
افراد با مشکلات بیماریهای قلبی
افرادی که به دلیل عملهای جراحی دستگاههای فلزی در بدن خود دارند
مراقبتهای بعد از هیدرودرمی چیست؟
-بعد از استفاده از هیدرودرمی نیز بهتر است با مشورت متخصص از مواد مناسب ویتامینه استفاده نمایید. تا به خوبی جذب پوست شود.
_استفاده از ضد آفتاب مناسب
_در صورت امکان از قرارگیری در معرض نور آفتاب خودداری شود. استفاده از دستکش و کلاه و عینک آفتابی تاثیر مناسبی در حفظ اثرات هیدرودرمی دارد.